Úti tippek, hasznos információk, élménybeszámolók

Atyaég, utazom!

Atyaég, utazom!

Télből a nyárba 2.rész

Szent Márton sziget (Sint Maarten és Saint Martin), Pinel Island, Anquilla

2020. február 23. - Atyaég utazom

A Télből a nyárba bejegyzés 1.részében Floridáról és általános infókról volt szó. Árak is szerepeltek az első részben, de a Sint Maartenre vonatkozókat ismét leírom Nektek:

Utazás dátuma: 2019.12.30.-2020.01.07.

Repülőjegy Miami-SXM retúr, kézipogyásszal, fedélzeti ellátással (snack, innivaló): 93 000.-Ft

img_20200107_102247.jpg

Szállás: Vickey's Keys Hostel 94 000.-Ft. Szívből ajánlom. Nekem szerencsém volt, mert a hostel többi lakója is hiper szuper jófej volt, remek kis nemzetközi csapat jött össze.

Tovább

Télből a nyárba 1.rész

1. rész: Miami és környéke, Sarasota, Orlando

Ennek az utazásomnak az ötlete, nővéremék utazásához kapcsolódik, ahová nekem már nem volt lehetőségem becsatlakozni. Aztán egyszercsak szövetkeztünk, és mondtam neki, hogy ha találok olcsó (helyi viszonylatokhoz képest) repülőjegyet, akkor utánuk megyek, és meglepem a keresztlányomat. Elképzelhetetlen volt, hogy nélküle töltsem a Karácsonyt... Így is történt, hónapokig titokban szervezkedtünk. És egyszercsak eljött a nagy utazás és a meglepetés ideje!
img_20191217_185152-2.jpg

Tovább

Egy repülőtér, ahol szőlőt termesztenek

és annak környéke: Bordeaux, Arcachon, Dune du Pilat, Saint-Émilion

2018. márciusában utaztam el Bordeauxba, sajnos szinte végig borús, szeles és esős időt fogtam ki, de ez sem tántorított el attól, hogy bejárjam Franciaország kultúrális és történelmi városát, és annak környékét is. Ebben a bejegyzésben Bordeaux környéki látnivalókat mutatok Nektek kedvcsinálóként, hogy bátran csapjatok le az olcsó repjegyekre. Szerintem mindegyik kihagyhatatlan! :)

A város, ahol a reptéren is szőlőt termesztenek: Bordeaux

A franciák már a reptéren egyértelművé teszik, hogy a bor fővárosába érkeztünk.

img_20180323_103714_1.jpg

Megérkezésem után egyből elmentem várost nézni, és csak este foglaltam el a szállásomat. A Szent Mihály-torony Dél-Franciaország legmagasabb építménye: 109 m magas falai, gótikus kőcsipkéi, 5 méteres kereszttel a tetején. A Szent András-katedrálist román stílusban kezdték építeni, később az észak-franciaországi gótika jegyében folytatták. Külön áll a katedrális harangtornya, amit az akkori érsek 1440 és 1446 között emeltetett.

Tovább

Fővárosi séták, programajánló

Budapest 146. évfordulója

A mai Budapest éppen ma 146 évvel ezelőtt, 1873.nov.17-én jött létre Buda, Pest és Óbuda egyesítésével.

Te is minden nap róvod Budapest utcáit és észre sem veszed milyen gyönyörű városban élsz? Ne ostorozd magad emiatt, sokan vagyunk még így ezzel. Néha tudatosan kell közlekednem nekem is, hogy észrevegyem a helyben lévő szépségeket. Ezért néha elmegyek egy budapesti sétára, turista szemmel nézelődöm, olyan programokon veszek részt, mint egy turista, probáljátok ki Ti is, írtó izgalmas tud lenni!

Ha ráérsz hétvégén tedd meg ezt a "kis" budapesti kört Te is:

Országház
img_0593-2.jpg

Országház a Halászbástyából fotózva

Tovább

Fedezd fel Lombardiát (és környékét)! - 2.rész

Verona, Comói-tó

Fedezd fel Lombardiát! - 1.részében szó volt Milánóról és Bergamoról is. A repülőgépünk Bergamoban szállt le, ott volt a szállásunk is, ezért semmi pénzért sem hagytuk volna ki a felfedezésre váró helyek listájáról! Te se hagyd ki, ha arra jársz, egy egy napos kiruccanáshoz tökéletes. :) De most vágjunk bele a mai bejegyzés témájába, ami többek között nem más, mint:

VERONA, a szerelmesek városa

IoVeggio kártyával utaztunk (bővebben az első részben) a 2000-től az UNESCO Világörökség részét képező gyönyörű városba, Veronába. Ehhez még kellett vennünk egy kiegészítő vonatjegyet, mert kiesik Lombardia megye határán, ez már Veneto régióhoz tartozik. Ez +6,0 € került, a teljesárú vonatjegyek Bergamo-Verona útvonalon 21,0 € kezdődtek. 

verona-8.jpg

Tovább

Fedezd fel Lombardiát! - 1.rész

Milánó, Bergamo

Milánóba az év szinte bármely időszakában remek árakon el lehet jutni, találhatunk már 6000.- Forinttól is repülőjegyet oda-vissza. Ha már lecsapunk egy ilyen remek lehetőségre, érdemes Milánón kívül a környék egyéb látnivalóit is megcsodálni. 

img_20180124_124310.jpg

Köszönöm, hogy befotózhattam a pilótafülkébe! :)

Tovább

Mindannyiunk szerelme: Toscana!

Pisa, Firenze, CinqueTerre, Lucca, Ghizzano, Peccioli, SanGimignano

Szerencsésnek érzem magam, mert idén ősszel a II.KHCS kreatív tábor keretein belül immáron harmadjára látogathatok el erre a csodás vidékre, ami minden alkalommal megnyugtat és elvarázsol. Amit most a legjobban várok, az, az Andrea Bocelli szülőfalujából, Lajaticoból (ahol minden évben koncertet is ad a Teatro Del Silenzio szabadtéri színházban, idén, 2019. július 25. és 27.-én, több infó ITT) induló gasztró kóstoló napunk, amikor is helyi készítők sajtjait, borait kóstolhatjuk majd meg és végignézhetjük hogyan préselik az olívát. Jaaaj remek lesz! :) Na de most nézzük azt, korábban mennyiből, merre jártam.

img_20180418_221838.jpg

Tovább

A nyertes

✈️ ATYAÉG, INGYEN UTAZHATOK?! ✈️ - Játssz és utazz velem!

✈️ Az ATYAÉG, INGYEN UTAZHATOK?! ✈️ - Játssz és utazz velem! című nyereményjáték sorsolása megtörtént.

Mielőtt elárulom a nyertes nevét, előtte szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan játszottatok Velem! Legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy több, mint 600 hozzászólás fog érkezni. 

Na és akkor nézzük azt a sorsolást.... ;)

received_1942740439089809.jpeg

Ksamil, Albánia

Tovább

Drága Izland! Én így szeretlek! - 4.rész

Arany körút, Keriö kráter, természetes hőforrások, Viking múzeum Keflavikban, Reykjavik, bálnales

Az izlandi leírás, utolsó részéhez érkeztünk. Ha lemaradtál az előzményekről itt találhatod a korábbi részeket:

A mai, befejező részben ezekről lesz szó:

Tovább

✈️ ATYAÉG, INGYEN UTAZHATOK?! ✈️ - Nyereményjáték

✈️ ATYAÉG, INGYEN UTAZHATOK?! ✈️

img_6606.jpg
Játssz és utazz velem!

Innál egy jó olasz kávét Milánóban? Ennél egy isteni croissant Nizzában? Laza gazpacho ebédre Barcelonában? Vagy megnéznéd Európa legnagyobb dünéjét, csatangolnál Ezé középkori utcáin, kártyáznál a montecarlói casinóban, eveznél Ksamil partjainál, piknikeznél az Eiffel torony lábánál naplementében?

Tovább
süti beállítások módosítása